Yalınlık ve Ev Dekorasyonuna Etkisi

05-02-2018 19:57
Yalınlık ve Ev Dekorasyonuna Etkisi
Yalınlık ve Ev Dekorasyonuna Etkisi

Ev Dekorasyonu Nedir?


 

Yaşamımızı sürdürdüğümüz uzun ve keyifli zamanlar geçirdiğimiz isteklerimize ve arzularımıza göre kullanışlı ve şık bir şekilde aksesuarlar ve mobilyalar ile ev döşemesine veya ev düzenlenmesine ev dekorasyonu denilmektedir. İnsan var olduğundan beri yaşadığı alanı zenginleştirmeye çalışmıştır. Ev dekorasyon etmek sanıldığının aksine kolaydır. Elinizdeki maddeler ve malzemeler ile istediğiniz alanı dekor edebilirsiniz. Evinizi dekor ettiğiniz ve kullandığınız malzemeler sizin iç dünyanızı ve karakterinizi yansıtacaktır. Ne tarz şeylerden hoşlandığınızı ortaya koyacaktır.


Dekorasyon Nasıl Yapılır?


 

-İşe öncelikle dekore edilecek olan alanın ihtiyaçlarını yazarak başlanır.

-Mekanın içerisini gereksiz objeler ve aksesuarlar ile doldurmak doğru bir tercih olmayacaktır.

-En iyi dekorasyonlar için renk uyumları ve kullanışlı olması önceliktir.

-İhtiyaçlarınızı karşılayacak ve yaratmak istediğiniz mekanın ihtiyaçlarını karşılayacak objeler ve nesneler seçmelisiniz.

-Objeleri seçerken veya mobilyaları seçer iken kullanışlı olmasına ve rahatlığınızı göz önünde bulundurmalısınız.

-Dekorasyon yapar iken kimin kullanacağı ve kaç yaşında olduğu, kaç kişinin yaşayacağı önemli unsurlardır.

-Bu sorular cevaplandıktan sonra kişinin istekleri ve kültürü öğrenilmelidir. Kişinin zevkine hitap edecek ürünler alınmalı ve ona göre dekor edilmelidir. Veya kişinin kendisi dekor ederken bunlara dikkat etmelidir.

-Ev dekor ederken bütçeye dikkat edilmelidir. Bütçesini iyi ayarlamalı ve bütçesine uygun seçeneklere bakmalıdır.

-Dekorasyon için alışveriş yapar iken ölçülerinizi yazmanız ve yanınıza bulundurmanız mobilya seçiminde sizin için büyük kolaylık olacaktır. Bu sayede evinize aldığınız mobilyalar ne çok büyük ne çok küçük gelecektir tam ölçülerine göre tercih yapmış olacaksınız.


 

Evimi nasıl dekore etmeliyim gibi sorular kafanızda var ise öncelikle olarak istediğiniz bir temayı seçebilir ve o tema üzerinden evinizi dekore edebilirsiniz. Veya tarzını belirleyip öyle ürünler veya objeler seçerek tarzınızı da yansıtabilirsiniz. Eviniz küçük ise daha küçük mobilyalar tercih etmelisiniz. Eviniz büyük ise çok büyük mobilyalar veya bir sürü obje veya aksesuar seçmeden göz yormaya bir dekorasyon yapabilirsiniz. Eviniz için modern dokunuşlar oldukça önemlidir. Modern dokunuşlar ile evinizde modern esintiler yaratabilirsiniz.


 

Ev Tasarımı Nasıl Olmalıdır?


 

Ev tasarım yaparken daha çok kullanışlı olmasına ve modern çizgiler içermesine dikkat edilmelidir. Ev tasarımı oldukça önemlidir. Kişi ihtiyaçlarını bilmelidir. Ve ona göre ev tasarımı yapılmalıdır. Ev tasarımı yapar iken evde kaç kişinin yaşayacağı da önemlidir. Gerekli oda sayısı ona göre çıkarılmalıdır. Bunlara dikkat ederek en iyi ev tasarımı için ilk adımı atmış olursunuz.


 

Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


 

-Tek bir odada çok fazla renk kullanılmamalıdır.

-Uygun olan size tavsiye edilmiş olan üç renk ile bir odanızda ayrı ayrı duvarlara boya yapabilmenizdir.

-Önceden planınızı programınızı yapmadan evinizden çıkmamalısınız. Ne renk istediğinize, ne kadar eşya alacağınıza ne kadar obje kullanacağınıza karar vermelisiniz.

-Farklı desenler kullanırken çok dikkat olmalısınız birden çok desen kullanmak göz yorucu olabilir. Başlarda göze güzel bir şekilde hitap etse de sonrasında ise katlanılmaz hale gelecektir.

-Koltuklarınızda, perdeleriniz de veya halılarınız da desen kullanacaksanız tek bir yerde kullanmayı tercih etmelisiniz. Bu sayede evinizin dekore ettiğiniz bölümünde dengeyi sağlayacaktır.

-Perdeleriniz de kısa olanlardan çok uzun olanları tercih etmelisiniz evinizi daha geniş ve ferah gösterecektir.

-Halılardaki tercihiniz her zaman mobilyalarınız altına kadar gelenler olmalıdır. Mobilyalar her zaman halının üzerinde yer bulmalıdır.

-Her eşyalarınızı aynı renk yapmak zorunda değilsiniz perde, halı ve koltuklarınızı aynı renk yapmayın farklı renkler veya tonlarını seçmelisiniz. Bu renkler zıt tonlarda da olabilir.

-Eşyalarını yerleştirir iken tek bir yere odaklanılmasını sağlamalısınız. Örneğin; TV ünitesi odak noktası ise eşyalar ve mobilyalar oraya doğru odaklanmalıdır.

-Duvarlarınıza tablo asarken tam orta hizasını bulmalısınız. Yukarıda veya aşağıda olan tablolar dekore ettiğiniz odanızın tüm uyumunu bozabilir. Tablo asarken önemli olan nokta göz hizasında olmasıdır.

-Koltuklarınız da çok fazla kırlent kullanmak doğru değildir. Fazla kırlent kullanımı rahat oturmanızı engelleyecektir.


 

Dekorasyonda Trendler Nelerdir?


 

Dekorasyon trendleri ile beraber zamana göre değişiklikler göstermektedir. Dekorasyon konusunda trendler de oldukça önemlidir. En popüler trend sadeliktir. Sadelik dekorasyonda önemlidir. Sadelik herkesin kolaylık benimseyeceği ve uygulayabileceği bir trenddir. Pastel renkler ve mat renklerde oldukça trendde. Sadelikte pastel renkleri duvar veya perdeleriniz de tercih edebilirsiniz.


 

Pastel renkleri ister iseniz renkli küçük objeler ile kombinleyebilirsiniz. Kullanacağınız kırlentleri de renkli ve metalik seçebilirsiniz. Yine trendler arasında olan diğer bir şey ise doğal mobilyalar. Ev ortamınız hem sade hem de sıcak bir ortam olacaktır. Bunlar için kütükleri ve kütüklerden yapılmış sehpaları seçebilirsiniz. Trendlerin en çok göze batanı ise yeşiller ile uyum sağlayanlardır. Ev ortamınız hem sade hem tropikal olacaktır.


 

Dekorasyon da yeşil ile beyazı kullanabilir ve hasır minderler ve hasır mobilyalar ile uyum sağlanabilir. Evinizde trendleri yakalamak istiyor iseniz yeşil aksesuar ve yeşil olan mobilyalar almalısınız. Ev dekorasyonunda kristal görünümler oldukça popüler bu kristal görünümleri masanızda ve duvarlarda kullanabilirsiniz. Kristal görünüm dışında doğal taşlardan yapılmış olanları da bulunmaktadır. Bu trendleri de evinizde kullanabilirsiniz. Mobilyalarınız da ise kadife tercih edebilirsiniz. Kadife oldukça hoş ve şık bir görüntü sağlayacaktır.


 

Sadeliğin Ev Dekorasyonunda Önemi Nedir?


 

Dekor edilen ev sade ise göz yormamaktadır. Sadelik evin içinde daha rahat olmayı ve daha huzurlu olmayı sağlamaktadır. Sade bir ev size gereken ferahlığı ve rahatlığı verecektir. Sade evlerde göz yorulmaması ve dinlenim sağlaması önemlidir. Sadelik herkesin kolaylıkla uyabileceği bir tarzdır. Evinizin dekore ettiğiniz bölümü sade ise kullanacağınız aksesuarlar hemen fark edilecektir. Sadelik her yaşa hitap edecek bir tarzdır. Sadelikte pastel tonlar, krem renkleri, kahverengiler ve bejler sıkça kullanılmaktadır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.