Küçük Banyoları Büyük Göstermenin Yolları

11-12-2017 20:25
Küçük Banyoları Büyük Göstermenin Yolları
Banyolar evimizin en önemli kullanım alanlarından biridir. Çünkü gerek kişisel bakım gerekse zaruri ihtiyaçlarımızı karşıladığımız yerdir. Beden temizliği, ağız ve diş temizliği, tıraş, boşaltım ve daha birçok günlük ihtiyaç banyoda karşılanır. Banyo, günlük kullanımımızın yanında evimizin çokta dekore edilmeyen yerlerinden biriydi. Fakat son zamanlarda modern yaşamla beraber banyo, antre gibi evlerin önem verilmeyen kısımları da dekorasyon dünyasında yerini almaya başlamıştır.

 


Küçük bir banyoya sahipseniz de banyonuzda uygulayacağınız birkaç küçük dekorasyon tüyosu ile daha geniş bir mekan algısı yaratabilirsiniz. Öncelikle banyonuzu en az mutfağınız ve salonunuz kadar tanımalısınız. Banyonuzda daha mutlu hissedebilmek için neler yapılabilir diye analiz etmekle işe başlayabilirsiniz.


 

Banyodaki Sorunlar Nasıl Tespit Edilebilir?

 


Amacınız mevcut alanınızdan azami ölçüde yararlanmak olmalıdır. Yeni ve farklı fikirler bulun. Maliyet hesabı çıkarın. Ortalama olarak neler yapabileceğinize ait taslaklar hazırlayın.


 

Banyoyu Büyük Göstermek İçin Neler Yapılabilir?

 


Boğucu, büyük ve demode eşyalardan kurtulun. Örneğin; 2 - 3 metrekare bir banyoda küvete gerek yoktur. Köşeye yerleştireceğiniz küçük bir duşa kabinle bu işi çözebilirsiniz.

 


Duşa kabininizin şeffaf camdan imal edilmesi de genişlik algısı yaratacaktır. Koyu renk seçilmiş ya da buzlu camlarla kapatılmış bir kabin karanlık bir ortam oluşturacaktır.

 


Çamaşır makineniz banyonuzun içindeyse ve dolapla kapatılmamış ise onu banyo dışında başka bir yere alabilir ya da bir dolap yaptırıp hem makinenizi hem de deterjanlarınızı kamufle edebilirsiniz. Bu sayede yerden tasarruf etmiş olursunuz.


 

El ve yüz havlusu, misafir havlusu, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, deterjan, sabun ve şampuanlarınız gibi depolama gerektiren malzemeleriniz için yerden tavana kadar ince, uzun ve çok raflı bir dolap tasarlayıp yaptırabilirsiniz. Depolama için ideal bir görüntü oluşturacaktır.

 


Aynalarınızı büyük seçmeniz size mekanda derinlik algısı sağlayacaktır. Dolap kapaklarında ya da aksesuarlarınızda yansıtmalı malzeme kullanmanız da ayna gibi aynı işlevi görecektir.

 


Aydınlatma materyalleriniz de işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ana lambanız kesinlikle beyaz olmalıdır. Beyaz ışık derinlik ve genişlik algısı yaratır. Ana aydınlatmaya ek olarak tavanda spot lambalar ve ölü noktalardan birinde lambeder kullanabilirsiniz.


 

Banyonuzun uygun bir yerinde kullanacağınız büyük, şık bir vazo ve içine yerleştireceğiniz büyük renkli çiçekler aslında banyonuzda yer sıkıntısı çekmediğinizi hissettirecektir. Vazoya ek olarak boş bir duvarda kullanacağınız çerçeve içinde manzara resmi şık ve sıcak bir atmosfer yakalamanızı sağlayacaktır. Bu küçük dokunuşlar hem banyonuzun küçük olduğunu size inkar ettirecek hem de misafirleriniz için şaşırtıcı bir tarz olacaktır.


 

Küçük Bir Banyo Nasıl Dekore Edilmeli

 


Küçük Banyolar İçin öneriler

 


Banyolar ne kadar küçük olursa olsun iyi bir dekorasyon ile şık ve modern bir görünüme sahip olabilir. Öncelikle banyo lavabolarından başlayalım. Küçük banyolarda yerden tasarruf etmek için mutlaka ufak ebatlarda kare lavabo tercih edilmelidir. Yuvarlak lavabolar ortamı daha da daraltacağından kaçınılması gerekir. Yine lavaboların altına dolap seçerken parlak malzeme olmasına dikkat edilmelidir. Parlak dolaplar tıpkı aynalar gibi banyoyu geniş gösterecektir. Seçilen bu dolapların rengi de çok önemlidir. Koyu renk dolaplar yerine aydınlık ve geniş görünüm sağlayan açık renk dolaplar tercih edilmelidir. Dolaplar mümkün olduğunca az ve ince görünümlü olmalıdır. Banyoda kullandığımız eşyaları sığdırmak için bu az dolaplar yeterli olmayacaktır. Onun için zaman zaman mutfaklarda da kullandığımız terekler işe yarayacaktır. Banyomuzun rengine uygun küçük boylarda ki bir terek, hem fazlalıkları ortadan kaldıracak hem de göze hoş gelecektir.

 

Küçük banyolar için bir başka dekorasyon önerisi klozet takımı kullanmamaktır. Çünkü en az üç parçadan oluşan bu takımlar zaten küçük olan banyolarda gereksiz bir kalabalığa sebep olacak ve alanı daraltacaktır. Klozet takımları yerine altı plastik olan şık bir ayak havlusu sermek çok daha faydalı olacaktır.


 

Küçük banyolarda bir kaç parçadan oluşan ayna bulundurmakta alanın geniş görünmesini sağlar. Hatta dolap kapaklarını aynalı olanlardan seçerseniz çok daha doğru bir tercih yapmış olursunuz. Son olarak duş kabinlerine değinmek gereklidir. Küçük banyolara duş kabini seçerken plastik ve koyu renk malzemeden kaçınmak gerekir. Özellikle kabartmalı duş kabinleri banyonuz için abartı olacaktır. Bu sebeple tamamen cam olan duş kabinleri daha uygun olacaktır. Bu şekilde tam cam görünümünden hoşlanmayanlar içinde bir kısmı cam bir kısmı buzlu cam olan kabinler iyi bir dekorasyon fikridir.

 

Ayrıca, banyonuz için dekorasyon ürünleri arıyorsanız kendi ürünlerimizi sizlere güvenle tavsiye edebiliriz. Zethome Banyo Dekorasyon Ürünleri

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.