2018 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri

11-01-2018 16:46
2018 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri
2018 ev dekorasyon modasında 2017 yılına göre tasarımlarda ve renklerde sakinlik ve huzurun esintileri dikkat çekiyor. Bu yıl evlerde dingin bir ortam yaratmayı amaçlayan mobilya tasarımları, doğal görünümlü aksesuarlarla destekleniyor.Aksesuarlar özellikle dekorasyonun vazgeçilmez bir parçası oluyor. 2017 yılında olduğu gibi minimal tasarımlar ve pastel tonlardaki renkler 2018 trendleri ev dekorasyonunda da baş köşede yer alıyor. Özellikle yaşam alanlarında kullanılan doğal dokular doğallıktan yana olanlara hitap eden seçenekler sunuyor.

 

Huzur Dolu Yaşam Alanları


 

Dekorasyonda 2018 trendleri, yaşam alanlarında yüksek maliyetlerle yapılan dekorasyonlardan ziyade uygun bütçelerle de oluşturulabilecek seçenekler sunuyor. Tasarımcılar tarafından hazırlanan trend parçalarda tüketicinin yaşam ihtiyaçları göz önüne alınarak; tüketiciye ekonomik ve yaratıcı çözüm önerileri sunuluyor. Aylarca süren dekorasyon çalışmaları yerini hızlı ve pratik formlara bırakıyor. Organik formdaki mobilyalar ve ahşap malzemeler ön plana çıkıyor. Doğadan ilham alarak tasarlanan mobilya ve aksesuarlar mekanlara modern sofistik bir tarz katmayı amaçlıyor.Ev dekorasyon ürünlerinde yaşam tarzına göre renk tercihleri yapılsa da bu yıl kahverenginin gücü ile evlerde rahat ve huzur dolu yaşam alanları yaratılıyor. Kahverengi 2018 yılı dekorasyon trendinde farklı stil ve tarzlarda mobilyalarda sıklıkla karşımıza çıkıyor.

 

 

Kahverengi ve Tonlarının Enerjisi


 

Ev dekorasyonlarında kahverengi ve tonları konusunda bir ön yargı olsa da bu yıl bu ön yargılar yıkılacak gibi görünüyor. Mekanlara sızan ve bulunduğu ortamda uyumu yakalayan bu renk, her zevkten mekan düzenlemelerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Evlerde, mekanlarda kolaylıkla uygulanabilen kahverengi birçok renk ile de uyum göstermektedir. Kahverengi, renk skalasında nötr renkler arasında yer almaktadır. Pek çok renk ile beraber kullanılabilen bu rengin birçok farklı tonu olması sayesinde kullanım alanı oldukça geniştir. Avangarttan moderne, spordan klasiğe hemen her tarzdan mobilya, tekstil, aksesuar, döşeme ve mimari uygulamalarda kullanımı oldukça rahattır. Klasiklerin vazgeçilmezi ahşap mobilyalarda sıklıkla rastladığımız kahverengi, aynı zamanda sıcak ve modern bir etki verirken; uzun soluklu ve rahat bir kullanım sağlıyor.Ahşap ve dolayısıyla kahverengi mobilyalar her dönem trend olma özelliğini koruyor.


 

Her dönemin trend esintilerinde mutlaka bu iki ögeye rastlamak mümkündür. Kahverengi tonlarını, kadife kumaş veya deri kaplı koltuklarda kullanıldığında asaleti yakalarken; bu tonların uygulandığı ahşap detaylar ve aksesuarlarla rüstik bir hava yakalanabilir. Kahverengi koltukların derinliğini arttırmak için halı, perde, yastık, aydınlatma ve diğer dekorasyon unsurlarında çarpıcı renkler kullanılması aynı zamanda şık bir stil yaratacaktır. Çarpıcı renklerin haricinde kullanılacak sakin tonlar ile ise yumuşak bir stil yakalanacaktır. Her dönem kendisine yer bulan retro ve vintage dekorasyon ve aksesuar fikirleri için ise kahverengi olmazsa olmaz bir renktir. Natural renklere oldukça sık başvuran bu dekorasyon fikirleri için kahverengi ile geçmişten günümüze izler taşıyan yaşam alanları oluşturulmaktadır.


 

Salonlarda Kahverengi Hakimiyeti


 

Kahverengi koyu bir renk olması sayesinde avantaj sağlayan bir renktir. Kullanıldığı alanda kiri göstermeyen bu renk, farklı tonları ile de dekorasyon yapılan ortamı tekdüzelikten çıkarır. Kahverengi bir salon dekorasyonu yapılırken farklı materyaller de bir arada kullanılabilir. Farklı materyalleri bir arada kullanmak, ilginç fikir ve görüntüler ortaya çıkarabilir. Örneğin, doğal görünümlü bir ahşap mobilya ile birlikte deri koltuklar bununla beraber aksesuarlarda kullanacağınız pirinç malzemeler kişiye özel yaşam alanları meydana getirmektedir. Kahverengi ile sakinlik ve huzuru ararken atmosferi ağırlaştırmamak için, koltuk ve halılarda desenlerden faydalanılabilir. Desenler döşemelerde direkt olarak kullanılabileceği gibi aksesuarlar yardımı ile de uygulanabilir. Kahverengi bir koltuğu onunla uyumlu olabilecek mavi, turuncu, sarı gibi renkler barındıran kırlentlere uygulanan desenlerle hareketlendirmek de oldukça iç açıcı bir etki yaratacaktır.


 

Doğadan İlham Alınarak Yapılan Dekorasyonlar


 

Mavi, kahverengi ile iyi anlaşan bir renktir. Özellikle turkuaz mavisi ile çok güzel bir uyum yakalar ve ortamın enerjisinde harika bir denge sağlar. Salon dekorasyonunda kullanılan kahverengi koltuk ve mobilyalar turkuaz mavisinde perdelerle kombinlendiğinde pozitif enerjisi olan yaşam alanları oluşturulabilir. Bu kombinle modern tarzda bir dekorasyon ortamı yakalanırken, salonlarda bir anda deniz esintileri ile estirebilir. Kahverengi, yeşil ile birlikte kullanıldığında tam bir huzur ortamı yakalanabilir. Bu sayede, bir taraftan bir dağ manzarası havası yakalarken; bir taraftan zen etkisi oluşturulabilir.


 

Doğallığı ve dolayısıyla huzuru, dinginliği simgeleyen kahverengi, zeytin yeşili ile de harika bir uyum yakalayabilir. Doğada sıklıkla rastlanan kahverengi ve zeytin yeşili ile oluşturulan dekorasyonlarla insan kendini adeta bir doğa manzarası çizilen bir tuvalin içinde gibi hissedebilir. Kahverengi ile birlikte mavi ve yeşil gibi canlı renklerin dışında krem ve beyaz gibi dingin renkler de kullanılabilir. Bu renkler ortamda kahverenginin koyuluğunu alır ve mekandaki ferahlığı dengeler. Duvar kağıtları, perdeler, halılar ve diğer ev tekstilinde kullanılacak bu açık renkler ile yaşam alanlarında harika bir kahverengi dekorasyon renk uyumu yakalanabilir.


 

Diğer Yaşam Alanları ve Kahverenginin Enerjisi


 

2018 trendlerine bakıldığında sadece salonlarda kahverengi esintileri görülmüyor. Balkon ve bahçe gereçlerinde, banyo aksesuarlarında ve diğer ev tekstil ürünlerinde kahverengi bu yıl ön plana çıkıyor. Kahverengiyi yatak odalarında kullanırken, onunla uyumlu sıcak renkler kullanılabilir. Sarı, turuncu, mercan gibi renklerle huzur dolu uyku ortamı sağlanırken aynı zamanda bu renklerin pozitif etkisi ile kişinin enerjisi arttırılabilir. Bu tarz dekorasyon renk fikirleri ile uyku kalitesinde artış sağlanacaktır. Ayrıca egzotik bir görünüm elde edilmek isteniyorsa turuncu ve kırmızı renkte aksesuarlar ve tekstil ürünleri kullanılabilir. Kahverengi içinde turuncu barındırır dolayısıyla turuncu ile oldukça iyi bir uyum yakalayacaktır. Ancak turuncu oldukça baskın bir renk olduğu için kahverengi dekorun önüne geçmemesi için kontrollü oranda kullanılması gerekir.


 

Yatak odalarında ve banyolarda kahverengi ile birlikte pembe rengin kullanılması ile daha romantik bir yaşam alanı oluşturulabilir. Kahverengi yatak odası ve banyo mobilyalarını pembe perde, yatak örtüleri ve halılarla kombinlemek romantik esintiler yakalamak için yeterli olacaktır. Banyolarda kullanılan kahverengi banyo halıları titiz ev sahipleri için kolay ve rahat bir kullanım sağlayacaktır. Hemen her tarz banyolarda rahatlıkla kullanılabilen kahverengi, birçok renkte döşeme ve kaplamalarla da uyum yakalamaktadır. Bu tarz iç mekanlarda 2018 yılında materyal olarak da doğal görünümlü ahşap malzemelerle doğal taş mermerler beraber kullanılacaktır. Ayrıca bornoz, havlu vb. banyo tekstilinde de kahverengi ile asil bir görünüm elde edilmektedir. Yaşam alanlarının en fazla kullanılan kısmı olan mutfaklarda modern ve counrty tarzda mutfak dolaplarına kahverengi mutfak tekstil ürünleri eşlik edecektir.

 

 

Dekorasyonun Vazgeçilmezleri: Aydınlatmalar


 

2018 yılı aksesuarların yılı olacak gibi görünüyor. Yaşam alanlarımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz tekstil aksesuarlarından sonra aydınlatmalar ve aydınlatma aksesuarları geliyor. Bu yıl aydınlatmalar minimalist detaylardan oluşuyor. Doğadan ilham alınarak hazırlanan aydınlatma ürünleri mekanlara doğallığın enerjisini beraberinde getiriyor. Toprak tonlar ve bakır renklerdeki malzemelerle tasarlanan abajurlar, avizeler ve lambaderler kahverengi dekorasyonun tamamlayıcısı ögesi olarak karşımıza çıkıyor. Altın ve bakırın kahverengi ev tekstili ile harika uyumu sayesinde başucunda kullanılan abajurlarla yatak odalarına modern dokunuşlar sağlanabilir. Bu sayede modern bir yaşam alanı oluşturulurken; sofistike bir yatak odası dekorasyonu elde edilir.

 
2018 yılında da bizler ile trendleri takip etmek için:
Zethome web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.